"Szokujące potrawy": dziwaczne mikstury i przysmak z małpy

W pierwszym odcinku programu Jarek Nowak zabierze widzów w podróż kulinarną do Peru, by odkrywać jedne z najbardziej szokujących potraw świata. 

Prowadzący odwiedzi Iquitos, miasto położone nad Amazonką, do którego nie prowadzi żadna droga lądowa. 
W poszukiwaniu ekstremalnych doznań smakowych dotrze na targ, gdzie handluje się produktami prosto z dżungli. Oprócz żółwi, krokodyli, ryb i robaków można dostać tam magiczne zioła i dziwaczne mikstury na najdziwniejsze przypadłości. Jarek odwiedzi też plemię, którego przysmakiem jest… małpa. W jego menu znajdą się również żółwie jaja, jelito z zawartością i ostra zupa z ryby karaczama. 

Czy nasz prowadzący odważy się spróbować tych szokujących potraw? Dlaczego miejscowa ludność decyduje się na spożywanie tak nietypowej żywności? Oglądajcie nowy program Travel Channel „Szokujące potrawy” i odkryjcie najdziwniejsze tradycje kulinarne w Peru!
Szokujące potrawy
Źródło: Jacek Klisowski
W premierowym odcinku Jarek Nowak zabierze widzów w podróż kulinarną do Peru, by odkrywać jedne z najbardziej szokujących potraw świata.

Prowadzący odwiedzi Iquitos, miasto położone nad Amazonką, do którego nie prowadzi żadna droga lądowa. W poszukiwaniu ekstremalnych doznań smakowych dotrze na targ, gdzie handluje się produktami prosto z dżungli. Oprócz żółwi, krokodyli, ryb i robaków można dostać tam magiczne zioła i dziwaczne mikstury na najdziwniejsze przypadłości. Jarek odwiedzi też plemię, którego przysmakiem jest… małpa. W jego menu znajdą się również żółwie jaja, jelito z zawartością i ostra zupa z ryby karaczama. Czy nasz prowadzący odważy się spróbować tych szokujących potraw? Dlaczego miejscowa ludność decyduje się na spożywanie tak nietypowej żywności? Oglądajcie „Szokujące potrawy” i odkryjcie najdziwniejsze tradycje kulinarne w Peru!

Pozostałe odcinki:

Szokujące potrawy: Singapur

Szokujące potrawy: Wietnam

Szokujące potrawy: Kambodża

Szokujące potrawy: Kazachstan

Szokujące potrawy: Gruzja

Szokujące potrawy
Szokujące potrawy
Źródło: Jacek Klisowski
podziel się: